Аутопсията на трупа на 26-годишния нападател е показала, че той е починал при самоубийство, последвало кратка престрелка с органите на реда, дошли в колежа, съобщи шериф Джон Ханлин, който даде пресконференция във връзка с трагедията, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Мърсър е бил записан като студент в колежа, в който откри огън, добави шерифът. Той трябвало да посещава курса по писмено изразяване. Именно в този курс открил огън Мърсър.

Шериф Ханлин поясни, че полицията е намерила 14 оръжия, принадлежащи на нападателя в кампуса на колежа, който той нападна, както и в дома му. Оръжията са били закупени легално. Шест са били в дома му, в който той живеел с майка си, а осем в кампуса. Според властите Мърсър е имал психически проблеми, допълва Франс прес.

Семейството на Мърсър публикува изявление, в което казва, че е шокирано и дълбоко опечалено от случилото се, предаде Ройтерс. Роднините на Мърсър казват, че мислят и се молят за близките на убитите и ранените в атаката.

Същевременно в интервю за Си Ен Ен бащата на Мърсър - Йън Мърсър, заяви, че все още се чуди как синът му може да е струпал толкова много оръжия, предаде Ройтерс.

Нападателят пощадил един от колежаните, като му дал пакет, който да предаде на властите, предаде Асошиейтед прес, като се позовава на разказа на бабата на едно от ранените в атаката момичета.

Представител на властите каза, че Мърсър оставил манифест от няколко страници, но засега съдържанието на документа в детайли не се разкрива, допълва Асошиейтед прес.

Известно е само, че в този документ, Мърсър казвал, че се чувства самотен и засвидетелствал интерес към атаките, извършени от един нападател, предаде Франс прес.

Разследващи трагедията се опитват да проследят онлайн дейността на Мърсър, посочва Франс прес.