Стрелбата във Форт Майърс, щата Флорида, при която загинаха двама души и бяха ранени около 15, не е терористичен акт, се казва в изявление на градската полиция, цитирано от Асошиейтед прес, Франс прес и БТА.

Все още не са известни мотивите за нападението. Стрелбата е започнала около 0:30 ч. тази сутрин (4:30 ч. по Гринуич) на паркинга на нощния клуб "Клуб Блу", където имало родители на тийнейджъри, дошли да приберат децата си след парти с бански костюми.

Четирима души все още са в болница. Двама от тях са в критично състояние, двама са стабилни, съобщи представител на местна болница. Останалите ранени са получили лечение и са се върнали по домовете си.

Пострадалите са на възраст от 12 до 27 години. Самоличността на загиналите е установена, те са на 14 и 18 години, съобщава ТАСС.

Публикувани онлайн документи на щата Флорида показват, че на 7 юни тази година клубът е загубил разрешителното си за продажба на алкохол. Причината е инцидент от преди година, но не се съобщават подробности, отбелязва АП.

Същите документи показват, че през 2014 г. срещу клуба е било подадено оплакване за престъпна дейност и клубът е получил официално предупреждение.

Атаката е по-малко от два месеца, след като Омар Матен уби 49 души и рани 53 други в клуб „Пулс” в Орландо.