Сигналът за екшъна в автомивка "Мания" на ул. "Транспортна" в Бургас е подаден вчера около 13 ч. в Пето Районно управление, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

15 минути по-рано 21-годишен шофьор пристигнал с микробус "Пежо Боксер" в автомивката и поискал возилото да бъде измито. 32-годишният служител обаче отказал, тъй като габаритите на пежото били по-големи от допустимите за клетката за миене.

Вбесен водачът на микробуса извадил газов пистолет и насочвайки го към работника произвел изстрел. Служителят побягнал и се скрил в павилион, предназначен за отдих на работниците от автомивката. Шофьорът обаче стрелял втори път след бягащия, разбил с крак вратата на помещението и произвел трети изстрел в павилиона.

Извършителят е 21-годишният Виктор Вучев от Бургас. Той е криминално проявен, а преди година и половина бе задържан заедно с брата на актьора Димитър Рачков - Петър за притежание на фалшиви долари.

Служителят от автомивката не е пострадал от стрелбата, като е отказал медицинска помощ. При счупването на стъклото на входната врата на помещението за отдих към автомивката, Вучев е получил порезна рана на десния крак и му е оказана медицинска помощ.

По случая е образувано бързо полицейско производство за хулиганство.