През март 2015 г. Ангелина Димитрова и синът ѝ Константин спечелиха дело за нарушено право на собственост и съдът им присъди обезщетение от 3000 евро за неимуществени вреди и 12 150 евро за такси и разноски.

Държавата обаче не се споразумя с вдовицата на Самоковеца за имуществените вреди. Спорът беше за отнетите имоти в полза на държавата - апартамент във Варна за около 37 000 евро и офис в София за над 300 000 евро, предаде БТА.

Според Европейския съд по правата на човека в Страсбург при нарушено право на собственост целта на обезщетенията е да възстановят във възможно най-пълна степен положението.

След няколко прекратявания на разследването, през 2004 г. започна дело за отнемането на два апартамента, офис, парцел земя, ваканционна къща и кола. Софийският окръжен съд изчисляваше приходите и имуществото на Димитрови в долари. Така незаконните им и нетрудови доходи бяха изчислени на 40 000 долара.

Втората инстанция обаче прецени, че доходите на семейството надвишават  законните им доходи с 286 000 долара. И нареди отнемането на апартаменти в София и Варна, офис, гараж, част от парцел в столицата, както и заплащането на държавата на цената на вила в Боровец и кола, които междувременно са били продадени.

Делото не беше допуснато до касация и през 2010 г. Димитрова плати 178 815 лева и още над 14 000 лева разноски, а имотите ѝ бяха отнети.

Съдът в Страсбург обаче намери, че е нарушено правото на собственост на наследниците на Константин Димитров.

През 2010 г. Софийският градски съд призна за невинна Ангелина Димитрова, която бе обвинена за контрабанда.