Така той коментира в интервю за bTV репликата на новия президент към народните представители: „Имате още една седмица”.

„Известно е, че когато казваш на някого истината, го боли и има отрицателна реакция, защото той посочи всички неслучили се неща в нашата държава”, каза Данаилов.

По повод реакцията на някои депутати, които напуснаха пленарната зала след думите на Радев, той каза:

„Това е все едно да отидеш на театър с презумпцията, че не харесваш това, което ще гледаш, и в един момент да започнеш да шумиш вътре в салона”.

По думите му това е признак на лоша политическа култура.

Данаилов коментира и президента Росен Плевнелиев, като директно заяви, че не го харесва и го определи като „слаб играч”.

Според актьора, който оглави инициативния комитет зад кандидатурата на Радев, кампанията за президент е била „генерална репетиция за БСП” преди парламентарните избори. А това, че премиерът Бойко Борисов подаде оставка, показало, че не е могъл да приеме загубата от вота.

По повод съставянето на новото служебно правителство Данаилов потвърди думите на Корнелия Нинова, че БСП не се намесва в избора му.

За новата 2017 г. актьорът пожела на всички българи да мислят по-позитивно.

„Това е като в личния живот – ако мислиш по-ведро и усмихнато за живота, по-хубави неща ти се случват. Ако си черноглед, неудовлетворен – няма кой да ти помогне”, каза Стефан Данаилов.