Съдът отмени мярката за неотклонение на Сапунджиев от домашен арест на парична гаранция от 1500 лева. Наложи му обаче забрана да напуска страната, предаде Дарик радио.
Съпругата на Сапунджиев е в Германия, съобщи БНР

По-леката мярка бе наложена, след като адвокатът на подсъдимия настоя за това. Защитниците на семейството на загиналия Паоло не възразиха пред съда.

Трагичният инцидент се случи около 19 часа на 2 юни на пешеходната улица "Цар Симеон Велики" в Стара Загора. 43-годишният Сапунджиев навлязъл с джипа си "Land Rover" в забранената за коли зона при опит да направи обратен завой и прегазил малкия Паоло Иванов. Момченцето карало велосипеда си, а на няколко метра били родителите му Иван и Красимира Иванови и неговата близначка Анжела. Паоло загина на място.

Шофьорът е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост. Предвиденото в закона наказание е между 3 и 10 години затвор.

Преди да започне заседанието на окръжните магистрати, над 300 старозагорци дойдоха пред съда на мълчалив протест.
Той бе под надслов „Нека напомним на съда какви са му задълженията”, а протестиращите бяха издигнали плакати с надпис "Не сме дивеч", съобщиха "Фокус" и bTV. Те поискаха обвинението срещу шофьора, убил Паоло, да бъде преквалифицирано и той да бъде съден за непредумишлено убийство.

Окръжният съд обаче гледа делото по съкратената процедура, след като Сапунджиев призна фактите в обвинителния акт.
Така каквато и да е присъдата, ще бъде намалена с една трета.

Майката на прегазения Паоло настоя съдът да наложи  ефективна присъда на Георги Сапунджиев. По думите й, „ако съдът постанови условна присъда, това означава, че у нас няма закони и всеки може да прави каквото си поиска безнаказано". Според нея улиците в България не са безопасно място. Красимира изказа искрени благодарности за оказаната подкрепа, която тя и семейството й получиха от старозагорци.

Тя и съпругът й поискаха да бъдат конституирани като частни обвинители, а магистратите уважиха молбата им.

14 са свидетелите по делото, като трима от тях не се явиха днес пред съда.

Присъда се очаква в 17 ч.