„Да се каже ясно и в Европа, и на Изток, и на Юг, че имаме чест и достойнството и няма да позволим чужди господари и началници да определят съдбата ни. И аз, и този екип, и всички в БСП сме гарант, че това ще стане, когато спечелим парламентарните избори.”

Това заяви в препълнената опера на Стара Загора лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Ние искаме държавата да пази държавния си интерес в стратегическите отрасли и ще се борим за това”, отсече Корнелия Нинова.

„Българи, да си вземем свободата, спокойствието и гордостта обратно от Бойко Борисов. Демокрацията ни отне много. Отне ни здравеопазването, образованието, сигурността, но ни даде свободата да мислим, да имаме мнение и да се борим за правата си. Този човек ни отне и тази свобода”, каза Корнелия Нинова.

„С SMS-и управлява митниците, с SMS-и управлява съдебната система и SMS уволнява, ако имаш мнение”, категорична бе Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП се обърна към хората с думите: "Ще ви върнем самочувствието. Повече няма да се страхувате, че ще бъдете уволнявани, мачкани и репресирани, ако се чувствате свободни и имате мнение. Вие ще бъдете свободни хора. България, ще има чест и достойнство. Ще има силна икономика, здравеопазване и образование.”