Междувременно, усилията се съсредоточават в решаване на браншовите проблеми в енергетиката, културата, науката, столичния градски транспорт и други критични сектори, става ясно от официално становище на КТ Подкрепа.

Синдикалното ръководство реши още, че ще подкрепи мълчаливия протест на научните работници, който ще се проведе на 1 ноември - Деня на будителите.

Днешната позиция на синдиката коренно противоречи на вчерашното изказване на председателя на организацията Димитър Манолов, който заяви, че предвид последното развитие - смекчаване на тона от страна на работодателските организации и заявките от страна на правителството за увеличаване на средствата за заплати, най-вероятно до протести няма да се стигне.

“Имах много разговори с колегите от КНСБ, междувременно излязоха разчетите и предложенията за бюджета, и това, което е говорила Менда Стоянова и то е така, и г-н Горанов ги говори тези неща, че се очаква и ще се случи увеличение в определени сектори. Така че идеята на нас от “Подкрепа“ беше да идем да повикаме малко под прозорците на работодателските организации, но напоследък, като гледам, това говорене е поомекнало и дори изчезнало, тоест вероятно и в това настояване няма да продължим. Още повече, че е твърде възможно на 24-ти - мисля, че вторник се пада по-другата седмица, този разговор окончателно да приключи в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество, каза вчера Манолов пред БНР.