Това заяви кандидатът за президент на БСП Румен Радев, който се срещна с военно-патриотични организации в столичния квартал "Младост," съобщи БНТ.

Според него липсва визия за развитие на страната и откровен анализ за реалното ѝ състояние.

Страната ни изживява криза на ценностите, управлението също е в криза, заяви кандидатът за президент на БСП.

Той даде пример със собствената си номинация и обясни защо тя е взривила общественото пространство.

"Военните не са политици, нямат политическа подготовка, така че този пост изобщо не може да се заема от такива хора. Ами да питам аз тогава, къде проведоха те тяхната политическа подготовка, в коя академия, къде се учиха да вземат решения - в кулоарите на парламента ли?"
, попита кандидатът за президент на левицата.

Радев отбеляза, че знае за поне трима президенти, които са били летци, но не знае за обратния случай.

Според него в момента дебатите били в две посоки. От една страна - кой, кога, как и защо го е номинирал (дебат, който се води в редиците на левите партии), а от друга - имало случаи на обявен предизборен слоган, без да е издигнат кандидат (това стори управляващата партия ГЕРБ).

"Има страх сред политическия елит там да не попадне някой, който не е минал през месомелачката, който не говори брюкселски, а български и който има ясни позиции", заяви Радев.

Радев обясни какви са правомощията на президентската институция. Той наблегна на националната сигурност и заяви, че това понятие трябва да бъде разширено до благосъстоянието на българския народ. По думите му хората не трябвало да се притесняват, когато децата им закъснеят вечер и не трябвало да ги убеждават да останат да живеят в България, а това трябва да бъде желан избор.

Това е първата среща на Румен Радев с избиратели. Предизборната му кампания обаче започна със скандал, след като БСП отказа коалиционно споразумение с АБВ, а последните оттеглиха подкрепата си за генерала.

Президентът Първанов се оплака дори, че Радев не му вдигал телефона.

Много хора ми се обаждат, отговори му задочно през медиите Радев.

АНКЕТА: Кой ще е кандидатът на ГЕРБ?

КРЪСТОСАН ОГЪН: Как левите не се разбраха за ген. Радев