РБ се коалира с ”Глас народен” и ”Кауза Пловдив”

stat
16:43  |  17 февруари 2017 | Политика / Редактор Таня Тодорова /  
Петър Москов съобщи, че водачите на листите ще станат ясни след дни Петър Москов съобщи, че водачите на листите ще станат ясни след дни
Сн.: БТА

Реформаторският блок /РБ/ и "Кауза Пловдив" подписаха споразумение за общи действие на парламентарните избори на 26 март.
Така "Кауза Пловдив" се присъедини към коалиция "РБ - Глас народен". По-рано днес  Коалиция "Реформаторски блок " и ПП "Глас народен" подписаха споразумение за съвместно явяване на предсрочните парламентарни избори.

Според лидера на "Кауза Пловдив" Георги Титюков "време е десницата да се обединява, а не да се явява разединена и всички седесари по душа да се явим единни".

От страна на РБ споразумението подписаха Петър Москов, самостоятелен член на РБ, лидерът на СДС Божидар Лукарски и заместник-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски.

Това, което се случва днес е плод на усилията ни за обединение на десницата, каза Лукарски и допълни, че очаква да бъдат припознати като обединителен център и да бъдат подкрепени от хора "с откровено дясно минало".

Петър Москов съобщи, че водачите на листите ще станат ясни след дни и ще бъдат обявени, след общо съгласие на всички партии от РБ и коалицията. София, Пловдив, Варна и други големи градове винаги имат преимуществото да бъдат водени от националните разпознаваеми лидери на отделните партии, добави Москов.

Това, което по думите му ще направи РБ за Пловдив, като знаков за сините град, е да има знакова личност за водач на листата.
Последно в Политика


Борисов: Поправете пътищата, да има полицаи в малките селища

Премиерът Борисов свика оперативно заседание за битовата престъпност и пътната мрежа в края на зимния сезон.