В 11 ч. ръководството е съобщило на служителите на "Преса", че вестникът спира заради финансови проблеми. След това е била и срещата с журналистите от "Тема".

В петък ще има последен брой на "Преса", а в събота - последен брой на "Тема".

В двете медии работят поне 120 души, показват данните за осигурените там лица. Затварянето на медиите е обяснено с това, че приходите им са три пъти по-малки от разходите. Макар че изданията престават да излизат веднага, служителите ще получат обезщетение - заплащане за месец август, съобщи "Капитал".

"Няма да коментирам нито днес, нито утре", заяви главният редактор на в. "Преса" Тошо Тошев пред "24 часа".

От началото на юли "Обединени свободни медии" АД - дружеството, издател на "Преса" и "Тема", има нов собственик. Според съобщението във вестника акционерите Тошо Тошев и Валери Запрянов са прехвърлили акциите от капитала си на задлъжнялата строителна компания "Интегрирани пътни системи".

Дружеството купувач се свързва с Бисер Лазов - бившата дясна ръка на собственика на КТБ Цветан Василев, който сега се приема за част от лагера на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Вестник "Преса" започна да излиза в началото на 2012 г. Тогава Тошо Тошев успя да привлече журналисти от вестник "Труд", където беше дългогодишен главен редактор. Негов заместник в "Преса" беше журналистката Валерия Велева.