Полицейски говорител съобщи, че са задържали заподозрян по друг въпрос в агенцията по труда, когато очевидците съобщили, че са видели въоръжена жена да се движи из сградата, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Според в. "Билд" малко след 15:00 часа местно време цивилни служители на полицията трябвало да изпълнят заповед за арест в сградата на "Люксембургер щрасе" в Кьолн.

Вместо издирваното лице, което е възможно да е избягало, полицаите арестували четирима души, стоящи пред сградата, които били негови придружители.

Възможно е случката да има връзка със скандал в бежански център снощи, където един мигрант заплашвал друг, че ще го убие. Местният вестник "Експрес" обаче съобщи, че в сградата бил видян въоръжен мъж, предаде Ройтерс.

Полицията не намери нищо подозрително

Операцията на германската полиция в центъра по труда в Кьолн приключи, нищо подозрително не беше открито там, съобщиха органите на реда на страницата си в Туитър, предаде ТАСС.

"Обиските в сградата на бюрото по труда завършиха, нищо подозрително не беше намерено", гласи съобщението.

Местни медии бяха съобщили, че в сградата била забелязана въоръжена жена. Имаше предположения, че става дума всъщност за полицай.

Полицията не потвърди, но и не опроверга информацията и сградата беше временно отцепена и претърсена.

Покрай атентатите зачестяват и мнимите заплахи

Вчера неизвестни са запалили куфар до център за разпределение и регистрация на бежанци в южния град Цирндорф близо до Нюрнберг, според източници от местната полиция.

Обаче първите съобщения били за експлозия, а до Ройтерс стигна дори "обяснителна" версия - куфарът бил натъпкан с аерозоли.

"Няма никакъв взрив, няма и пострадали. На мястото работят оперативните служби. Няма непосредствена заплаха за населението”, обяви по-късно полицията в Туитър.

Също в Германия покрай преследването на мъж, избягал от психиатрична клиника, властите прибързано евакуираха мол.