Обвинителният акт беше внесен от прокуратурата вчера и е срещу 18 души, сред които мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев и бившият подуправител на БНБ Цветан Гунев.

По закон съдията, определен чрез жребий, има право да насрочи процеса или да го върне на прокуратурата за разследване, ако установи нередности. Това съдията трябва да направи след като прегледа хилядите страници обвинение по делото (около 15 000 стр.).

По-рано бе съобщено, че поради повреда в сървъра разпределението ще бъде извършено в понеделник. Повредата е отстранена и разпределението бе извършено днес.

Не ми е мерило адвокат Симеонов за надеждността на обвинението за КТБ, каза главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг в Съдебната палата

във връзка с изявлението на един от адвокатите на Цветан Василев - Константин Симеонов, че не очаква справедлив процес, предаде "Фокус".

„Не съдя за надеждността на обвинение по изявленията на адвокат х или у. Освен това нека да бъдем пределно ясни - защитниците на Цветан Василев не са защитници на обществена кауза. Нека да бъдем пределно ясни. Това са хора, които упражняват такава професия. На тях им се плаща, за да защитават обвиняем и в това няма нищо лошо. Аз не познавам адвокат, който да е излязъл и да е казал: Прокуратурата е права, моят клиент е виновен“, коментира Цацаров.