България се оказва абсолютен първенец по използването на интернет за разговори и видеовръзка. В същото време обаче сме последни в онлайн банкирането.

Това в най-скоро време ще се промени. Много български банки вече не жалят сили и средства, за да разработват продукти, които да наложат на банковия пазар. Не случайно тези нови технологии ги наричат банкиране на бъдещето.
Досега подобни технологии бяха използвани предимно при кредитите и разплащанията. Новите предизвикателства изискват и нови продукти. Един от тях е и онлайн депозитите. Вече е възможно да се погрижите за спестяванията си като откриете депозит без посещение в банков офис, изцяло онлайн. Избирате сами параметрите на вашия депозит и с персоналния си компютър правите вашето вложение.

Удобство, бързина, сигурност

Удобнo разположени на дивана вкъщи, чрез таблета, а защо не и чрез мобилния телефон, може да направите нов депозит изцяло онлайн. Всичко, което ви е необходимо е достъп до интернет. Разбира се, това ще ви спести време и може да бъде направено по най-бързия начин, само в няколко лесни стъпки. Както при банкирането, така и тук може да сте убедени в сигурността на депозита.

50 лв. бонус лихва към вашия първи онлайн депозит

БНП Париба, една от най-големите банки в света, има специално предложение с 50 лв. бонус лихва за нови клиенти, открили депозит онлайн, за 12 или 24 месеца и за сума над 4000 лв./2000 евро. Предложението е в сила до края на септември 2017 г. Бонус лихвата ще бъде преведена по вашата нова депозитна сметка на датата на падеж на депозита. Повече информация за кампанията ще откриете тук.

Вашият избор е важен

За да зададете параметрите на вашия депозит, трябва да изберете, разбира се, вида му. В случай, че не сте се спрели на депозит от промоционалните оферти, може да създадете такъв, който да е по ваша мярка. В онлайн платформата на БНП Париба избирате между промоционални оферти в лева и евро за 12 и 24 месеца или стандартни оферти за 3, 6, 9, 12 и 24 месеца.

Какво друго може да извършвате онлайн

БНБ Париба, която първа въведе услугата на българския пазар, й е дала успешното име „Депозити с бъдещe“. Системата позволява регистрацията на нови клиенти да се извършва изцяло в онлайн среда посредством верификация чрез transaction authentication number (ТАН код). След като откриете вашия депозит онлайн, имате възможност да следите статуса на спестяванията си и натрупаните до момента лихви в реално време през обновеното наскоро електронно банкиране на банката.

Няма как да се объркате

На всяка страница в сайта на БНП Париба има насочваща секция „Често задавани въпроси”, за да можете да откриете бързо необходимата информация, която да улесни избора ви. Има и калкулатор, с който можете да пресметнете, какво ще получите от вложената сума в края на периода на депозита.
Предполага се, че в бъдеще и други банки ще оценят всички тези предимства на онлайн депозита и ще вложат усилия в разработването на тази услуга.


Повече информация за онлайн депозитите на БНП Париба на: www.deposits.bnpparibas.bg