Бургас ще награди истински герой

stat
13:55  |  14 ноември 2017 | Общество / Редактор Виктор Стефанов /  
Село Равнец пострада сериозно при наводненията Село Равнец пострада сериозно при наводненията
Сн.: Bulphoto

Истински герой, помогнал за спасяването на човешки живот, ще бъде награден с Почетна значка на Община Бургас. Предложението е на кмета Димитър Николов.
В ранните часове на 25 октомври след падналите обилни валежи водна маса залива землището и самото село Равнец, като създава критична обстановка за жителите му.

В много домове навлиза вода, която някъде достига до 1,5 метра, което създава реална опасност за живота и здравето на жителите, особено на по-възрастните и хората с трайни увреждания.

"Сега, може би нямаше да отчитаме само нанесените материални щети, ако в първите мигове на създалата се бедствена ситуация, нямаше хора като Николай Желев Танев", пише кметът Николов, цитиран от Burgas 24.

Мъжът, преценявайки трезво критичната обстановка, не губи и минута, облича водолазния костюм с намерението да помогне на нуждаещи се свои съграждани, които са в тежко здравословно състояние.

Опитът, който е придобил като състезател по подводен риболов, му помага да преодолее притеснението от придошлата в домовете вода. Бързите и адекватни действия на Танев, доведоха до това, един човек - Кольо Луков Колев, на 74 години, в изключително тежко здравословно състояние, днес да продължи своя житейски път.Последно в Общество


Радев обречен да трупа точки

Първите 12 месеца на президента Румен Радев показват устойчиви нива на доверие от около 60% и на недоверие – около и под 30%.