Това обяви бизнесменът Стефан Шарлопов пред Нова телевизия, след като вчера прокуратурата започна разследване затова, че незаконно са разрушени фиорди в свое ваканционно селище в местността „Буджака“ в Созопол, където е направен частен плаж.

За това престъпление е предвидено наказание в размер до 3 г. „лишаване от свобода“, „пробация“ или „глоба“ в размер от 2000 лв. до 10 000 лв.

РИОСВ е установила, че скалната маса е била избутана в прибоя на морето, след това терена е засипан с пясък и били наредени шезлонги и чадъри. Според инспекцията това е защитена местност и са забранени всякакви действия, които изменят естествения облик.

По думите на Шарлопов обаче няма строителна дейност, а брегово-укрепително съоръжение. В противен случай вълните можели да разрушат канализацията на частния му имот и фекалните води да се излеят в морето.

"Аз фиорди не съм разрушавал. На мястото имаше скални маси, изхвърлени от бившия инвеститор, които са избутани в морето", каза Шарлопов.

Бизнесменът каза също, че е съгласувал действията си с 3 министерства, откъдето му казали, че трябва да изготви подробен устройствен план. Той смята, че срещу него се води лична кампания от друг бизнесмен, но отказа да назове името му.

Шарлопов коментира и достъпа до района на фиордите, който е изключителна държавна собственост и всеки гражданин има право на достъп до тях. Според него достъпът през частния имот става чрез придружител от охраната му. Другият вариант бил общината да дострои обходния път по който гражданите ще имат свободен достъп.

Шарлопов коментира и случая със шведския турист, който брутално удари с крак камериерка.

"Стойте си в Швеция бе, да ви изгният костите", изригна бизнесменът.

Той разкритикува позицията на председателя на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите, който призова по случая да не се шуми, за да няма отлив на туристи от Скандинавия.

"Пълно безумие е това. Някакъв гамен от Швеция ще я рита в главата. Това, ако беше в моя хотел, преди да го предам на полицията, с този човек щяхме да си поговорим по мъжки", заяви още Шарлопов.