Районният съд в Бургас реши, че обвинените не са били провокирани, а свидетелски показания сочат, че нахлули в заведението с ножове, електрошокове и огнестрелно оръжие, съобщи bTV.

38-годишният Георги Джендов, 32-годишният Красимир Апостолов, 29-годишният Димитър Харалампиев-Рочата, 29-годишният Георги Недев и 30-годишният Пламен Русев са обвинени за това, че около 1.30 ч. на 23 юли са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото в бар "Бикини" в Созопол.

Трима от тях се оказаха с интересни професии. Георги Недялков се занимава с отглеждане на пчели и поправка на климатици, Красимир Апостолов бил корабен инженер, а Димитър Харалампиев – Рочата се представи като проектант.

Другите двама - Георги Джендов и Пламен Русев, се водят управители на фирми.

От петимата единствено Димитър Харалампиев е осъждан за нападение над полицай миналата година, за което е в пробация.

Двама са реабилитирани, всички са с чисто съдебно минало.

Пред магистратите някои от тях заявиха, че са невинни, отишли са в клуба да се забавляват, като дори не всички от групата се познавали.

Прокуратурата ще иска постоянен арест за петимата. Грози ги затвор до 6 години.

Петимата ще отговарят за хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм, а срещу Георги Джендов, който се счита за приближен на Димитър Желязков - Митьо Очите - има обвинение и за закана за убийство.

Собственикът на бара е настанен в болница с мозъчно сътресение и наранявания.

Постоянната мярка „задържане под стража“ може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Окръжния съд.