Инцидентът е станал тази сутрин.

По първоначални данни 17-годишният Асен Маринов, който е глухоням и живее в центъра от семеен тип, е намерен паднал към 7,30 часа. Той е видян от свидетели, намиращи се в съседния Център за специализирана образователна подкрепа, да пада от прозорец на тоалетна на третия етаж на сградата.

Междуведомствена комисия вече проверява на място инцидента, съобщи директорът на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" във Враца Мария Търнавска, цитирана от БТА.

Младежът е получил веднага спешна медицинска помощ. Той е настанен с тежка черепно-мозъчна травма и множество наранявания по тялото във врачанската болница.

Комисията, която работи на място в Роман, ще установява причините за тежкия инцидент.

Започнало е и полицейско разследване, като са иззети записите от камерите за видеонаблюдение в комплекса от социални центрове в града.

От записи на видеокамери в социалната институция се вижда, че момчето е било само в тоалетната, от чийто прозорец е скочило.

Записите показват също, че Асен е бил спокоен по-рано сутринта и дори е помогнал на един от помощник възпитателите да почистят един от коридорите в институцията. 

Към момента не е ясно какви са причините, които са предизвикали фаталния скок.

Директорът на центъра за спешна медицинска помощ във Враца д-р Галина Лещарска заяви, че тийнейджърът е докаран при тях след като е получил адекватна и навременна помощ.  Момчето е било интубирано от екипа на филиала в Роман и качено на линейка, която го е транспортирала до врачанската болница.
След направени изследвания лекарите там са преценили, че веднага трябва да бъде транспортиран в неврохирургията на столичната болница "Софиямед". От лечебното заведение обаче отказали да го приемат, тъй като не разполагат със специалист, който да се грижи за Асен.  Затова момчето засега остава в болницата във Враца.