Без отношение към юридическата страна на скандала КТБ бил вече прочутият дует на Цветан Василев и Иван Искров, който неотдавна мистериозно изтече.

"Не оправдавам нито Искров, нито Василев - били на празник, пели. Очевидно е, че щом са пели по този начин, са имали някакви доста близки отношения", коментира главният прокурор пред Нова телевизия.

"Няма наказателна отговорност за това да пееш с Цветан Василев, няма наказателна отговорност и за това да пееш с Иван Искров. От моя гледна точка не е коректно да изстрелваш в публичното пространство такива клипове. Василев може да е обвиняем, но и той има права и той като всеки български гражданин”, добави Цацаров.

Обвинител №1 за пореден път отхвърли искането на адвоката на Василев това да стане чрез видеоконферентна връзка.

"Очаквам стигане до съд. Квесторите са получавали определени указания от ръководни лица от БНБ, но квесторите нямат указания от Иван Искров как да процедират с влогове с лихви от типа на 9,8%, Иван Искров или който и да е управител на БНБ няма правомощията да контролира и управлява банковия надзор", коментира Цацаров.

"Нашето мнение при този обем данни, с които разполагаме засега, този начин на разпореждане с влоговете и превръщането им в нормални, защитени от закона, не е законен”, заяви Цацаров.

Главният прокурор отрече да е човек на ДПС или на ГЕРБ

Сотир Цацаров отхвърли и слуховете, че е постигнал задкулисна договорка с повечето парламентарно представени партии за конституционните промени.

Според водещи фигури от Реформаторския блок влиянието на Цацаров и интересите на ДПС в съдебната власт пречат за реформата в държавното обвинение.

Вие преписвате една невероятна неземна сила на главния прокурор, който е способен да се споразумее с всички парламентарни групи, освен с един-двама души…“, коментира още Цацаров.