От пресцентъра на Алма Матер уточниха, че предстоящото пенсиониране на преподавателя не е свързано със случая от петък, когато Драганов бе задържан от пътни полицаи да шофира в нетрезво състояние.

"Проф. Драганов е навършил годините за пенсиониране и затова от 1 юли ще излезе в пенсия. Случаят от петък не е разискван и няма да бъде разискван т.е няма отношение към пенсионирането му", заяви пред Дир.бг началникът на отдел "Информация и връзки с обществеността" в СУ Боряна Коларова.

Драгомир Драганов е бил спрян от автопатрул в петък в района на Киноцентъра в софийския кв. "Бояна". Тъй като е бил видимо пиян, катаджиите го изпробвали с дрегер, който отчел 2,44 промила. След като установили, че е употребил солидно количество алкохол, униформените го качили в патрулна кола и го откарали в ареста на Шесто РПУ.

Пред bTV професорът призна, че е изпил "100 грама водка с таратор" преди да седне зад волана.

През ноември миналата година преподавателят отново влезе в новинарските емисии заради клипче"Морал на градус/Teach & Drink" , заснето от Ранобудните студенти. Младежите разпространиха видеото, на което се виждаха проф. Драганов и колегата му проф. Костадин Рабаджиев във видимо нетрезво състояние - в зала и в коридорите на Алма матер. Преподавателите бяха наказани с последно предупреждение за уволнение.

Драгомир Драганов бе хванат да кара  на Околовръстното шосе в София с 1,56 промила алкохол в кръвта и през 2012 г. Тогава книжката му беше отнета.

65-годишният професор бе народен представител в VII Велико народно събрание и 38-то Народно събрание. През 2007 г. Драгомир Драганов бе кандидат за кмет на София, издигнат от бизнеспартия ЛИДЕР.