Малкия Дамбовец бе осъден заради евросубсидии

stat
18:52  |  17 февруари 2017 | Общество / Редактор Надежда Христова / обновено преди 40 минути
Йордан Стоянов може да обжалва присъдата си
Сн.: bTV Media Group

Софийският градски съд осъди бизнесмена Йордан Стоянов - Малкия Дамбовец на 1 година затвор с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 2000 лева.
Стоянов е признат за виновен, че като управител и представител на фирма "СБ-Солид" ЕООД е представил пред служител на общинска земеделска служба неверни сведения, за да получи финансово подпомагане от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, посочват от прокуратурата, цитирани от "Правен свят".

Малкия Дамбовец е декларирал, че обработва земеделски площи – високопланински пасища, което не отговаряло на истината.

От обвинението и присъдата на съдия Даниела Талева от градския съд става ясно, че фирмата на Стоянов не е получила субсидия и затова обвинението му е по-леко и се наказва с от 1 до 6 години затвор.

Присъдата на градските магистрати не е влязла в сила, тъй като подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.

Йордан Стоянов и брат му Плавен, известни като Дамбовците, бяха арестувани през 2010 г. при операция "Октопод" заедно с Алексей Петров. При задържането, единият от братята бил изведен полугол и държан навън, в очакване да дойде полицейски оператор и да го заснеме в режисирана поза.

Стоянови са собственици на фирмата "Екометал Инженеринг" ЕООД, която се занимава с рециклирането на отпадъци от бита и базата й е в "Кремиковци".

Заради бруталния арест, Големият Дамбовец - Пламен Стоянов съди България за 85 млн. евро в Страсбург. В жалбата му, която е над 100 страници, адвокати са описали надлежно всички действия на правителство, министри, служби, прокуратура.Последно в Общество


28 г. след Голямата екскурзия раздорът е между мюсюлманите

През май 1989 г. започва една от най-големите изселнически кампании в историята, останала известна като Голямата разходка - на българските мюсюлмани към Турция.


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Можем ли да намалим катастрофите по пътищата? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?