Това стана в края на днешното заседание по делото срещу Ковачева в Софийския градски съд, съобщи "24 часа".

41-годишната Ковачева е подсъдима за опит за убийство на 4-дневната Никол. На 17-и срещу 18 април м.г. през нощта акушерката преби с юмруци и шише и души новороденото момиченце, защото плачело повече от другите новородени в отделението и я изнервяло. Боят бе записан от видеокамерите в неонатологията на "Софиямед", а животът на Никол бе спасен от лекарите в друга столична болница.

Отстраняването на Владислав Янев бе затова, че той на два пъти през няколко минути поиска отвод на прокурора по делото Николай Христов. Част от тактиката на защитата на акушерката е на всяко заседание да иска отвод на съда и държавния обвинител.

По-рано днес съдия Астарджиев изпрати 3 писма до председателя на Софийски градски съд, до СЕМ и до БНТ затова, че медиите притискали с въпроси подсъдимата Емилия Ковачева в коридорите на Съдебната палата.

"Подсъдимите не са мечки, а в съда няма да се правят панаири", заяви магистратът след оплакване от адвокат Янев, че заради медийните атаки подзащитната му била психически изтормозена и не можела да участва пълноценно в заседанието.

Делото продължава на 10 април, когато в съдебна зала ще бъдат изгледани видеозаписите от нощта на побоя над 4-дневната Никол. Предстоят и разпити на експерти.