Това каза комисар Тенчо Тенев, началник на Отдел „Пътна полиция” към СДВР, цитиран от "Фокус".

По информация на ГД „Гранична полиция“ трафикът към вътрешността на страната е интензивен, особено на вход и изход на ГКПП-Кулата. На изход на ГКПП-Капитан Андреево се е образувала опашка от ТИР-ове. Интензивен е потокът от моторни превозни средства на граничните пропускателни пунктове.

Поради възникнал проблем в системата на румънските гранични власти, от 16.40 часа временно е преустановено пропускането на МПС на ГКПП-Дунав мост на вход за България, има образувана колона от коли, товарни автомобили и автобуси, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Комисар Тенев коментира още, че организацията за движението в столицата във връзка с края на серията почивни дни е свързана с разполагане на патрули на КАТ на всички входни артерии.

„На всички възлови кръстовища ще има регулировчици, за да може автомобилите да влизат свободно в София”, обясни той.

Мач променя движението

Във връзка с футболния мач за Купата на България довечера между отборите на ЦСКА и "Монтана" началникът на столичната пътна полиция заяви, че има създадена организация за движение около Националния стадион „Васил Левски”. По думите му движението по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” в частта около националния стадион ще бъде затворена за движение на автомобили след 17.00 часа.

Тенев заяви, че заради големия интерес към футболния мач се очакват и много хора от провинцията да пристигнат в столицата, което ще затрудни движението по входовете на града. „Особено по бул. „Цариградско шосе””, допълни той.

Баловете

Във връзка с абитуриентските балове комисарят допълни, че има създадена организация на движението и за тях. Той обясни, че довечера се очаква засилено присъствие на абитуриенти, като в училищата има създадена организация.

„При всички училища, които са ни заявили, че имат балове през днешния ден ще има полицейски екипи, които ще организират движението на автомобилите”, подчерта той.

Тенев заяви още, че през вчерашния ден са санкционирани около 46 абитуриенти, които са нарушавали правилата за движение по пътищата.

„Това са млади хора, които се показват от прозорците и люковете на автомобилите.
Целият наличен състав на КАТ и служителите във видеоконтрола са на работа днес”, заяви Тенчо Тенев и подчерта, че на територията на столицата няма регистрирани тежки катастрофи през днешния ден.