Недоволните настояват правителството да вземе спешни мерки и да наложи ефективен контрол на границата.

Протестиращите твърдят, че у нас влизат стотици чужденци всеки ден.

Десетки протестиращи се събраха в центъра на Варна още преди началния час на събитието.

Основното притеснение на варненци е, че много от мигрантите не бягат от война и може да са опасни.
Според тях Европейският съюз не трябва да помага на България с пари, а с военни ресурси.

Те поискаха изграждането на стена по границата с Турция, а докато стане готова – повече военни и полиция и подобряване на условията на работа на униформените.

Според демонстрантите, на ден у нас влизат между 700 и 3000 имигранти – в пъти повече от официалните данни.

„В пограничните райони е жив ужас. Мигранти където са минали, трева не никне – разбити къщи, кози пътеки сега са като магистрали”, разказа един от гражданите.

По думите му местните хора масово са обирани от мигрантите.

В Бургас също се събраха протестиращи, които бяха особено разгневени от информациите, че в града ще се изгражда нов бежански център, което беше опровергано от кмета Димитър Николов. В морския град шествието премина през центъра до общината.

Над 200 човека се събраха на протеста срещу бежанците в Ямбол. Протестиращите носеха плакати с надписи: „Не искаме мигранти”, развявайки българския флаг, а на протеста звучаха патриотични песни.

Повече от присъстващите бяха млади хора, сред които ученици. Информацията, че в близкото до Ямбол село Бояново ще има бежански лагер от затворен тип внесе повече напрежение сред протестиращите.

Протестиращите се събраха пред паметника на Георги Дражев и загиналите във войната ямболци, шествието спря пред Община Ямбол. Основните искания на протестиращите бяха свързани с недопускането на бежанци на територията на България, закриването на вече изградените бежански центрове, да не се предоставя финансова помощ на мигрантите и др.

Полицията бе взела необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в града.

Освен протест в Ямбол, такива ще има и в село Бояново. Той ще бъде на 29 октомври и ще премине под наслов "Бояново за българите! Бежанците вън!“.

В столицата много полиция се събра в началната точка на протеста срещу нелегалните имигранти – пл.”Света Неделя”. Демонстрантите, които бяха около 400 души, планираха да стигнат до Лъвов мост – място, където винаги има голям брой чужденци.

Недоволните искат спиране на финансовата помощ за нелегални имигранти и превръщането на центровете от открит тип в затворени.

Протестиращите в София носеха плакати с надписи "Дедите ни изпълниха дълга си, сега е наш ред", "България над всичко", "Събудете се българи, не прецаквайте и нашето бъдеще", "Те продадоха България на евроатлантически интереси, на шизофренични ценности, на мигрантите... Ти съгласен ли си?".

Протестиращите скандираха "Българи,юнаци" и пяха патриотични песни.

Засилено бе полицейското присъствие в района на протеста.

Служители на реда вървяха от двете страни на шествието. Част от протестиращите, преминавайки покрай джамията в столицата, започнаха да хвърлят пиратки.

Въпреки емоционалните скандирания, протестът премина спокойно без инциденти и продължи в посока "Лъвов мост". Трафикът в района бе преустановен.

Около 22:00 часа протестиращите срещу мигрантите в столицата започнаха да се разотиват, а полицейското присъствие в района остана засилено.