В дневния ред на днешното заседание предстои да бъде удължен извън закона срокът на договор с превозваческа фирма, който вече е изтекъл, каза заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Жельо Бойчев на брифинг в парламента.

Той отбеляза, че става въпрос за обслужване на 15 линии, за които общината ще продължи да заплаща на фирмата около 18 млн. лева на година.

Това ще бъде поредният подарък, който Столичната община ще направи на ГЕРБ, коментира Бойчев. Става въпрос за фирма, която, по думите му, е приближена на ГЕРБ.

Колегата му Георги Свиленски каза, че се предвижда договорът с фирмата да бъде удължен за още две години. 36 млн. лева ще бъдат подарени на частната фирма за сметка на общинския автотранспорт, твърди той.

Свиленски отбеляза, че вчера одитът на Центъра за градска мобилност е публикуван на страницата на Сметната палата и в него има същия казус от миналата година за две линии в София.

Той отбеляза, че според Сметната палата, при прилагане на хипотезата за спешна мярка, областният управител е компетентен да вземе решение. Т.е. днес СОС ще вземе решение при липса на компетентност без правно основание, каза Свиленски.