Автомобилът е бил паркиран на улица "Шейново" срещу АГ "Шейново" в зелена зона.

Около 11.30 ч. съсед на Илия Кръстелников му съобщава по телефона, че клон от дървото, под което е паркирал колата си, е затиснал автомобила му. За щастие, по това време никой не е минавал по улицата.

Кръстелников коментира, че инцидентът е в резултат от занемаряване на задълженията на общината да проверява и поддържа дърветата по улиците.

Служители на Столична община дойдоха да премахнат клона, но казаха, че нямат информация за дървото и последния път, в който е извършвана проверка.

Това е поредният подобен инцидент в София за тази месец. В началото на август изсъхнало дърво падна и рани тежко 41-годишна жена на ул. "Тракия", на метри от бул. "Дондуков".

След това клон е падна върху майка с дете в Борисовата градина и жената пострада.

Преди десетина дни се стигна до фатален инцидент - 38-годишен мъж почина, след като дърво падна върху него, докато товари камион в частен обект до "Цариградско шосе" в София.

От Столична община заявиха, че предвиждат закупуване на специална апаратура за откриване на опасни дървета, но засега инцидентите с изсъхнали дървета и клони продължават.