От 22 юли до края на септември изцяло ще бъде затворен за движение бул. "Дондуков" в участъка между ул. "Кракра" и бул. "Васил Левски", съобщи в Столичния общински съвет (СОС) зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

В момента се работи усилено на ул. "Кракра", която предстои да бъде отворена за движение в края на утрешния ден, каза Крусев.

В момента се полага износващ пласт настилка, изгражда се контактната мрежа, както и новата стрелка, която се изгради от ул. "Кракра" в посока паметника Левски и обратно, за да може движението да бъде пуснато двупосочно по ул. "Кракра".

Към момента преминаването през "Раковски" остава, както и преминаването при Младежкия театър, уточни Крусев.

Тролеите ще преминават от паметника на В. Левски, по бул. "Янко Сакъзов", на ул. "Кракра" ще правят ляв завой с помощта на дизеловите двигатели, които имат, а на бул. "Дондуков" ще се включат отново в тяхната контактна мрежа, обясни зам.-кметът.

Той припомни, че ремонтът на бул. "Дондуков" се изпълнява по проекта за изцяло павирана настилка, централно разположени трамвайни релси и велосипедна алея от южната страна на булеварда.

Общината разполага в складовете с достатъчно павета за "Дондуков", увери Крусев.

Целият ремонт на "Дондуков" ще приключи до края на октомври.

За ремонта на бул. "Прага" Крусев каза, че се работи по съгласувания и одобрен проект от 2015 г., който предвижда полагане на асфалтова настилка.

Относно становището, което дойде от Министерството на културата за запазване на паважната настилка, той каза, че Столичната община е изпратила възражение, но още няма отговор от министерството.

Ремонтът на "Прага" трябва да приключи в средата на август при добри метеорологични условия, за да може строителите да си свършат работата навреме.

До края на годината ще е ясно дали в столицата може да има нощен градски транспорт. В момента от ЦГМ подготвят социологическо проучване за нагласите на хората. А след това ще се направят и детайлни разчети, каза още Крусев.

Ремонтът на булевард "Княз Александър Дондуков" започна на 4 юни >>>