Ето как един от участниците обясни пред БНР мотивите за протестните действия:

"Събираме се точно сега, защото станаха малко много игрите, които се опитват да се играят от разни институции с гражданите. И особено когато изведнъж едно тефтерче изчезна, просто се изпари".

Вижте снимки >>>

Той каза, че друг е въпросът защо подобно важно веществено доказателство е държано на нечия задна седалка в автомобила.

"След това се оказа, че всъщност едни инициали не били инициали, а били едно число. Малко е странно. Аз мисля, че в държава в 21-ви век, която е член на Европейския съюз, не би могло да се случват подобен тип ситуации с важни разследвания, важни дела, които буквално наистина разтрисат държавата от повече от половин година", допълни той.

Друг протестиращ допълни, че въпросът "Кой? просто не си е отишъл и явно няма да си отиде. Всяко такова тефтерче си има своите загадки.

"Целта на протеста е да кажем най-накрая: има закони и те са много ясни тези закони. Има конституция на тая република. Тя е много ясна и съответно ние очакваме хората, които са на власт, в някакви силни позиции, да спазват тези закони. Ние трябва да сме тука и да протестираме до момента, в който това не започне да се случва", заяви гражданинът.