Протест пред НС с искане за разпускането му

stat
18:31  |  11 септември 2017 | Общество / Редактор Мануел Насименто /  
Протестиращите се обявиха за мажоритарни избори за всички важни постове в страната Протестиращите се обявиха за мажоритарни избори за всички важни постове в страната
Сн.: БНТ

Над 100 души демонстрираха пред сградата на Народното събрание с искане за разпускането му, оставка на правителството и преход към президентска република.
Протестиращите се обявиха за мажоритарни избори за всички важни постове в страната. Те съобщиха, че протестът ще продължи всеки ден между 17 и 18 часа, докато постигнат своята цел, предаде БНР.

"От днес ние обявяваме протест, който ще приключи тогава, когато приключи системата, която е в момента. Протестът няма да спира. Ще бъде всеки ден и ще бъде в цяла България. Протестът се организира в социалните мрежи чрез граждански организации. Идват хора от цялата страна, които се самоорганизират. Зад протеста не стои никой с пари", заяви Атанас Калев, един от организаторите на проявата.

Протестиращите настояват за елиминиране на корупцията, радикална правосъдна реформа и цялостно подобряване на стандарта на живот в България, предаде БНТ.

Първоначално движението в района се осъществяваше нормално. Полицейски кордон не допускаше протестиращите на пътното платно.

По-късно те успяха да блокират изцяло движението по бул. „Цар Освободител“, но впоследствие го освободиха, предаде Агенция „Фокус“.

Органите на реда са задържали мъж, участник в приключилия протест пред Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на МВР. Причината за задържането му е носеното от него хладно оръжие – нож, което е нарушение на закона.
Последно в Общество


Радев обречен да трупа точки

Първите 12 месеца на президента Румен Радев показват устойчиви нива на доверие от около 60% и на недоверие – около и под 30%.