По информация на инспектор Любка Маринова от КАТ катастрофата е станала, след като 35-годишен шофьор е загубил контрол над автомобил "Фиат" и се е блъснал в стълб. Инцидентът е станал около 18.40 ч. снощи на бул. "Добринова скала" след кръстовището с бул. "Царица Йоанна".

При удара на място е загинала бременната жена, бебето й също е починало, предаде Дарик радио.

Шофьорът е във Военномедицинска академия в тежко състояние и с опасност за живота. Направена му е кръвна проба, за да се установи дали е управлявал колата след употреба на алкохол.

Тази сутрин пък 6-годишно момче загина, след като бе блъснато от микробус "Мерцедес" в пловдивското село Марково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пловдив. По първоначални данни около 8 часа микробусът е блъснал пресичащото пътното платно детe. Малко по-късно момченцето е починало в болница. Причините за инцидента са в процес на изясняване.

През изминалото денонощие в страната са станали 16 тежки катастрофи с 3-ма загинали и 15 ранени, от които 2-ма са с опасност за живота. От началото на месеца при 178 пътни инцидента смъртта си на пътя са намерили 18 души. Статистиката от началото на година показва 861 жертви на 6737 произшествия.