В протеста се вляха и екоактивисти, които участваха в щафетния маратон в подкрепа на каузата, съобщава БТВ. В недоволството тази вечер участва и евродепутатът от групата на "Зелените" Ска Келер.

Миналия месец в Страсбург тя се обърна към българския премиер Бойко Борисов и го попита какво мисли за протеста на хиляди хора в София и страната в защита на природата на Пирин.

Сега тя е в София, за да участва в протеста в защита на Пирин. Ска Келер обясни, че иска да увери протестиращите, че гласът им се чува в Брюксел.

„Ще им кажа, че това, което правят, е фантастично и че се чуват. Това е много важно, защото изглежда, че българското правителство не чува протестиращите. Управляващите вървят към това, което са планирали, дори участват в контрапротест, което е доста странно за едно правителство, но това е тяхно право, разбира се. Но на протестиращите ще кажа, че техният глас се чува в Брюксел, в Европейския съюз и не са сами”, заяви Ска Келер.

Протестът трябваше да приключи в 19,30 часа, но хората се преместиха от площада пред Министерски съвет към "Орлов мост" и блокираха временно кръстовището. Полицията съблюдава стриктно за реда.