Френският в. "Фигаро" и сайтът Ер Те Ел съобщават, че Саркози вече има своята предизборна музика, която е била записана в България.

Музиката ще звучи в началото на всеки митинг на Саркози, което означава, че привържениците на президента ще могат да я чуят още днес на живо, защото тази вечер Саркози организира първия си голям митинг в Марсилия, предаде БТА.

Предизборното парче е с времетраене три минути. В него звучат цигулки и барабани, а музиката създава епична атмосфера, допълвана от мъжки хор. Според Ер Те Ел тя напомня на музиката към някои филми и телевизионни сериали. Парчето може да се чуе вече в сайта.

"Фигаро" коментира, че в Туитър вече се води дебат дали войнственият рефрен на композицията се доближава до саундтрака на филмите "Батман" и "Спайдермен". Вестникът съобщава, че предизборната музика на Саркози е била записана в София от оркестър от 50 души. После е била миксирана в Париж, допълва Ер Те Ел. Композитор е Лоран Ферле. Той създава музика за френски телевизионни сериали. Прес аташето на Карла Бруни-Саркози - Вероник Рампацо, е свързала предизборния екип на Никола Саркози с композитора и така се е стигнало до плодотворното сътрудничество.

Президентът на Франция Никола Саркози, който се кандидатира за втори петгодишен мандат, представи в събота в Париж членовете на своя предизборен щаб, предадоха Франс прес и ИТАР-ТАСС. При откриването на предизборния си център в 15-и столичен район Саркози увери, че ще води "кампания от 21-ия век", която ще бъде модерна и лишена от "нетърпимост, раздразнение и излишна полемика", характерни за миналия век. Стотици негови привърженици се събраха в събота около сградата, в която през следващите два месеца ще работи "мозъчният тръст" на неговата повторна офанзива към Елисейския дворец.