Инцидентът е станал в района на бул. "Цариградско шосе" около 16:40 часа. Загиналият е на 38 години, като по първоначални данни е работник, който е товарел камион.

Това е третият инцидент подобен инцидент в столицата от началото на месеца.

На 1 август паднало дърво рани млада жена на улица "Тракия" в София. Жената бе настанена в интензивно отделение на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" със счупен крак и счупване в областта на кръста.

Дни по-късно, на 4 август, огромен клон падна върху майка с дете в Борисовата градина. Детето е невредимо, но майката е с наранявания по тялото.

По-рано днес Димитър Данчев, директор на дирекция "Зелена система" към Столична община, заяви, че целогодишно Столична община извършва премахване на сухи и опасни дървета, както и кастрене на такива със сухи клони, а също така и резитби за оформяне на короната на дърветата.

По думите му тези манипулации се извършват, както по улици и булеварди, така и в паркове и градини, в детски градини и училища.

Данчев обясни, че високите температури оказват влияние за изсъхването на дърветата, но не е единственият фактор. Той отбеляза още, че дърветата, с които имаше инциденти в последните дни, не са били обследвани и са изглеждали видимо здрави.