Изнасилвачи на момичета вилнеят в София

stat
22:17  |  17 май 2017 | Общество / Редактор Мануел Насименто / обновено преди 4 минути
Жертвите на такива гаври не подават сигнали и дори не казват на близките си
Сн.: Shutterstock

Двама изнасилвачи вилнеят от 20 години в столицата, жертвите им се страхуват да подадат жалби срещу тях в полицията, разкри адвокат Иван Тодоров пред "24 часа".
Момичетата потърсили помощ при него и колегата му Григор Вълков. Двамата са обявили награда от 100 000 лв. за информация, която може да помогне за разкриването на бруталните бандити, пише в онлайн изданието.

Помощ при юристите са потърсили 3 момичета, изнасилени през 1997 г., 2008 г. и 2011 г. От свой познат Тодоров чул за случай от преди 2 седмици в кв. “Хладилника”, който приличал на предишните посегателства.

И четирите момичета били около 20-годишни в момента на изнасилванията. Разказали, че около 19 ч. вечерта до тях спряла кола. Двама маскирани ги грабнали и напъхали в нея.

Момичетата са отвлечени от кварталите “Белите брези” и “Западен парк”. През целия път до трамвайното депо в “Красна поляна” единият държал устата на жертвата, за да не може да вика.

Приключили със сексуалните гаври, двамата бутали пари в ръцете на момичетата и им казвали да вървят напред, без да се обръщат. Така се подсигурявали от евентуално снимане или запомняне на регистрационните номера на джипа.

Адвокатите са съветвали момичетата да подадат жалби в полицията, но те не искали. Техни роднини са събрали награден фонд от 100 000 лв. Надяват се някой, който може да е видял нещо, да се свърже с двамата адвокати и да помогне за залавянето на насилниците.

От СДВР обясниха, че в последните месеци няма нито една жалба за изнасилване. “Това е нормално”, каза Григор Вълков и обясни, че жертвите на такива гаври не подават сигнали и дори не казват на близките си, а страдат мълчаливо.


Последно в Общество


28 г. след Голямата екскурзия раздорът е между мюсюлманите

През май 1989 г. започва една от най-големите изселнически кампании в историята, останала известна като Голямата разходка - на българските мюсюлмани към Турция.


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Можем ли да намалим катастрофите по пътищата? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?