Надписът "Оставка", изписан в червено, се появи на стената в момента, в който Роджър Уотърс изпълняваше песента си “Mother”. След стиха, в който пита: “Мамо, трябва ли да вярвам на правителството?”, вместо оригиналния превод „в никакъв случай”, с вулгарен подтекст, на български се изписа думата "ОСТАВКА"

Веднага след това целият стадион започна да скандира.

Новината за надписа бе веднага разпространена и във Фейсбук.

Уотърс представи за първи път в България спектакъла си "Стената", базиран на албума The Wall от 1979 г. на бившата си група Pink Floyd и филма на Алън Паркър от 1982 г.

Проявата на Уотърс по отношение на вътрешнополитическата обстановка в страната не е изненада.
На 5 август Уотърс предизвика истински фурор, след като от сцената в Истанбул отшумяха последните акорди от култовата песен на Pink Floyd Another Brick In The Wall, в изпълнението на която участие вземат турски деца, върху декора се появиха лицата и имената на загинали по време на сблъсъците между полицията и демонстранти на "Таксим".

По-рано недоволните от кабинета Орешарски се събраха за пореден ден пред Министерския съвет. Протестното шествие до парламента бе предвождано от група с барабани. Към тях се включиха и трима туристи облечени като римляни в бели роби. Те скандираха „България” и „оставка” с останалите, които ги приветстваха.

Един от протестиращите издигна голям лозунг „За България” с цветовете на трибагреника.

Малко след 20 часа голяма част от протестиращите започнаха да се разотиват.

Тази вечер присъствието на недоволните срещу управляващите не бе масово. Около 200 протестиращи е имало в района на ларгото пред Министерски съвет в центъра на София към 20.00 часа, сочат данните на МВР.

Протестиращите обаче казват, че сега само поддържат огъня и се подготвят за "Голямото посрещане" на 4-ти септември, когато депутатите се връщат от ваканция. Обсадата на парламента се подготвя във фейсбук - присъствие до момента са потвърдили около 6 500 души.  


Видеото с Роджър Уотърс