Бензиностанцията на VM Petroleum в столицата е планирана да бъде една от най-големите в света, като се разгледа критерият брой коли, зареждащи едновременно.

От екипа на предприемача съобщиха, че вече са се свързали със запитване с хора от Книгата на рекордите и очакват да се дадат точни инструкции какви са критериите за определяне на най-големите бензиностанции в света. Очаква се на столичния обект на Марешки да могат да зареждат между 45 и 50 автомобила едновременно.

Дългоочакваната бензиностанция в София в момента е на етап проектиране, като разработения план за стартиране е в първите дни на ноември 2016 година.

Горивата на новия обект ще се продават в рамките на цените, утвърдени от VM Petroleum в цялата страна. Към дата 31.8.2016 година те са 1,71 лв. за литър дизел, 1,78 лв. за литър А95, 0,74 лв. за литър газ и 0,79 лв. за килограм метан.

За сравнение - в столицата и голяма част от страната дизелът се продава на 1,99 лв. за литър, бензинът за 2,02 лв за литър А95, газта - за 0,99 лв. за литър, а средната цена на метана в страната е 1,22 лв за килограм, заявиха още от екипа на Марешки.

Той и екипът му твърдят, че са намерили решения за подобряване на лошия икономически статус на българина, при това бързо и лесно.

"Практиката ни показа, че много бързо и лесно може да се повиши покупателната способност на сегашните заплати на хората и едновременно с това да се търси решение как да се вдигнат. Ако един човек спести 50 лв. от гориво месечно и взима заплата 500 лв., реално тя се е повишила с 10%", заяви самият Марешки.

Още няколко обекта на VM Petroleum ще бъдат оттворени в цялата страна до края на годината. В момента варненската компания има 10 работещи бензиностанции в градовете Варна, Разград, Горна Оряховица, Свищов, Павликени, Габрово, Айтос, Сливен и Добрич.

През пролетта Веселин Марешки, чийто основен бизнес са аптеки, обяви, че ще се кандидатира за президент. През юли той съобщи, че се отказва, но в началото на този месец заяви,че все пак ще го направи. Така щял да даде възможност на хората, които са искали да гласуват на неприетия от парламента референдум, иницииран от него. 

"Веселин Марешки и екипът му продължават работа по проекта Национално Освободително Движение "За Чиста и Свята Република", завършва днешното съобщение.