Те казаха, че са се уточнили с представители на МВР шествието да се проведе тази събота (17 февруари) от 17:30 ч. Сборният пункт ще бъде пред сградата на бившия Партиен дом в столицата, като организаторите обаче не пожелаха да уточнят маршрута.

По думите им на събитието се очаква да присъстват между 1500 и 2000 души.

От "Български национален съюз" уточниха, че нямат информация да се подготвя контрашествие. Организаторите се оплакаха от лоша комуникация по отношение на провеждането на мероприятието със Столична община, като казаха, че кметът Йорданка Фандъкова е правила опити да промени характера на шествието и то да премине под формата на поклонение, а не като манифестация.

Организаторите подчертаха, че през последните седмици по адрес на Луковмарш и срещу самите тях се трупат купища откровени лъжи. По думите им обаче онези, които отправят тези обвинения, никога не посочват конкретни факти, с които да подкрепят твърденията си.


Зам.-министър: Луковмарш е срамна провокация


БСП към Борисов за Луковмарш: Ще реабилитирате ли фашизма?


ГЕРБ: Осъждали сме и ще осъждаме политическото насилие

Андронов: И тази година ще има Луковмарш в столицата

"По наши правила абсолютно недопустимо е да се пропагандират послания, забранени от българското законодателство. Винаги е имало държавни органи, които следят какво се говори и прави по време на самото шествие. За 15 години няма за какво да се хванат", поясниха още от "Български национален съюз".