Момиченцето на видима възраст между 5 месеца и една годинка беше намерено снощи в Западен парк.

По-късно от МВР беше съобщено, че родителите са установени. Биологичният баща е в столичното Трето Районно управление, където ще бъде разпитан, а майката продължава да се издирва.

Това е вторият случай на изоставено бебе в рамките на десетина дни. Детето е намерено от случайно минаващи мъж и жена, които са открили до него и плик с дрехи.

От столичното трето районно управление заявиха, че в района, където е открито бебето, няма камери, което ще затрудни разследващите. Момиченцето е в добро общо състояние и без следи от насилие.

То е настанено в Специализираната болница за лечение по детски болести – проф. д-р Ив. Митев-София, без опасност за живота.

Момиченцето е било леко дехидратирано, тъй като не се знае колко часа е било изоставено в горещините, но след нахранване в болницата състоянието му е било стабилизирано, посочиха от болницата, цитирани от агенция "Фокус".

В момента бебето е спокойно, през цялата нощ също е било спокойно. То се храни на всеки 2-3 часа.

„Има отличен апетит и когато е гладно, разбира цялото отделение”, коментира д-р Михаил Желязков, лекар от болницата. Става въпрос за сравнително добре гледано бебе.