29-годишният автор е уловил забулената в мъгла София от Копитото. Той е чакал близо 2 години, за да хване подходящия момент. За да направи перфектния кадър, Иван Димитров се качва всеки ден и нощ в планината, като му се налага да пътува по 50 км на посока, защото живее в град Елин Пелин, споделя той пред Offnews.

"Мъглата или беше прекалено гъста и покриваше всичко, или едва се забелязваше, но когато направих снимката, беше най-подходящата и определено си струваше мръзненето на Витоша", разказва той.

Иван качва снимката си в профила си в National Geographic, където се радва на голям успех. Снимката е попадала няколко пъти в класации на световноизвестното списание. За първи път това се случва в последния ден на 2015 г., когато събира най-много потребителски гласове в Daily Dozen, съобщава Vesti.bg.

През октомври 2016 кадърът му е избран за "Снимка на деня", а сега попада в класацията на 20-те най-добри снимки на годината.

Младият мъж работи като механик-заварчик, обича фотографията от дете, но преди 3 години се сдобива с техника, която му позволява да осъществява творческите си търсения.

Вижте още снимки от Иван Димитров>>


Вижте снимки и на ледената мъгла на Острова>>