Близо 300 машини са почиствали през нощта републиканските пътища в районите със снеговалеж. Най-много машите са работили в Софийска област, следват Смолян, Перник и Ловеч, съобщиха от Агенция Пътна инфраструктура" (АПИ).
Обработката на настилките продължава, за да се осигури безопасността на пътуването.

АПИ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция".

Сняг вали в Смолян и областта. В Пампорово снежната покривка е около 3 см, а температурата - минус 4 градуса, съобщи Планинската спасителна служба.
Движението в региона е при зимни условия, информират от Областното пътно управление. От 2 до 8 см е образуваната досега снежна покривка в областта. Снегопочистваща техника обработва пътищата в района на Девин.

Снежната покривка на прохода Шипка надхвърля 10 сантиметра, пътната настилка е заснежена и обработена, проходът се преминава при зимни условия, съобщиха от общинския съвет по сигурността.

През прохода е забранено движението на автомобили с обща маса над 10 тона.
В равнинната част на общината вали мокър сняг. Общинският пътнически транспорт се движи по разписание по градските и междуградските линии. Хлебозаводът и водоснабдителната фирма функционират нормално.

Пътищата от Габрово към Трявна, Севлиево и Дряново са проходими при зимни условия.

Първи сняг за тази зима покри и София. Късно снощи дъждът се превърна в снежинки и започна да натрупва. Извършени са обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване. Снегопочистване се извършва по високите част в планината Витоша по пътищата Бояна - Златни мостове и Драгалевци - Алеко, съобщиха от Столичната община. Към момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

В  05.00 ч. тази сутрин движението на влаковете между Владая и Горна баня спря заради повреда в контактната мрежа вследствие надвиснали дървета, съобщиха от ДП "Национална компания железопътна инфраструктура".

В 9 часа паднало дърво спря влакове и в участъка
Плачковци-Кръстецса от жп линията Русе-Горна Оряховица-Царева ливада-Дъбово-Димитровград-Подкова.

Движението на влаковете бе възстановено малко след 11 часа.

В следобедните часове в Западните райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее, сочи синоптичната прогноза. Минималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, максималните – между 3 и 8 градуса.

Валежите спират днес, подобрение на времето от утре
>>>