Днес ще бъде слънчево, с максимални температури от 6 до 12 градуса.
Ще духа слаб вятър от югозапад.

Привечер  и преди полунощ облачността от запад ще се увеличава  и  през нощта ще бъде значителна. Слаби превалявания от дъжд през втората половина на нощта ще има на места в северозападните райони.
Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 1 до 6 градуса.

В събота ще бъде облачно. Дъжд ще превали на места в северозападните райони, а слаби превалявания са възможни и  в планините на Южна България.
Температурите в ранния следобед ще са от около 4-5 градуса на северозапад до 10-11 в Югоизточна България.

Следобед валежната зона ще се придвижва на изток, но от запад валежите бързо ще спират и до полунощ преваляванията по тази част  на процеса ще спрат навсякъде.

В ниските части на низините ще вали дъжд, а в планините - сняг.
По високите западни полета и част от североизточните райони ще дъждът ще преминава в мокър сняг преди да спира.

В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър.

В неделя вятърът ще се ориентира от изток, предимно слаб.
Сутринта температурите ще бъдат от минус 1 до плюс 4 градуса.
Облачността ще бъде променлива, по-често значителна, а временни разкъсвания ще има над източните райони.
През деня облачността ще се вплътни и над цялата страна ще бъде облачно.

От запад  и  юг ще започнат превалявания, в ниските места от дъжд, а в Предбалкана  и  високите полета - дъжд и сняг. През деня валежната зона ще се премества на изток и североизток. Вятърът ще се ориентира от северозапад  и  с нахлуването на студен въздух валежите ще преминават в сняг, но  бързо ще спират в цялата страна, освен в крайните източни райони и  североизточни райони.

Времето в планините през почивните дни ще бъде подходящо за туризъм, но за по-опитни планинари

Ще бъде променливо, с превалявания от дъжд  и  сняг в ниските части и сняг над 800-1000 метра. Ще духа и вятър с променлива посока  и  скорост. Тръгвайте добре екипирани.

Температурите няма да бъдат много  ниски за това време на годината - на 1200  метра надморска височина в събота и неделя в планините на Западна България те ще са около нула градуса.

В понеделник сняг ще превалява на североизток и, възможно, в източната част на Централна Северна България. Валежите няма да бъдат толкова значителни, няколко литра на квадратен метър под формата на сняг, но  умереният и силен вятър е възможно  да причини проблеми по пътищата.

Уточнения по количествата и вида валежи в Североизточна България в понеделник, очаквайте утре  и  в неделя.

Вятърът в западната  и  централна част Дунавската равнина ще бъде умерен и  силен от северозапад, а в Източна България - от север.
Температурите ще са от минус 2, минус 1 по високите полета на запад  и  в Лудогорието до 4  градуса в ниските части на  Северозападна България и 5-6 в Тракия.

Във вторник и  сряда, според сегашните прогнози на моделите, страната ни ще се намира на границата на слаб приземен студен поток от североизток и малко по-топъл въздушен пренос от запад-северозапад.

Минималните температури ще са от около минус 4, минус 5 до нула, а дневните - от около нула на североизток до 5-6 градуса. на юг и запад.

Следете редовно прогнозите ни в следващите дни.