При терористичната атака в зала "Манчестър арена" на 23 май загинаха 22 души.

Същевременно полицията отправи призив към всички, които могат да дадат полезна информация къде е бил Абеди и какво е правил в дните преди нападението, предадоха световните агенции и БТА.

Не е ясно откъде са снимките, на които Абеди е с кафява бейзболна шапка, очила и черна грейка.

"Разследването напредва добре. Знаем, че едно от местата, където Абеди е отишъл, е апартаментът в центъра, от който е стигнал до "Манчестър арена", заявиха в комюнике началникът на манчестърската полиция Иън Хопкинс и националният координатор на полицията за борба с тероризма Нийл Басу.

"Според нас е твърде вероятно взривното устройство да е било сглобено в този апартамент", се казва в комюникето.

Хопкинс и Басу казват, че са събрали много информация за 22-годишния британец от либийски произход, включително за направата на бомбата, съучастници, финанси и места, на които е бил.

Въпреки това полицията се нуждае от всякаква информация какво е правил след 18 май, когато се е върнал във Великобритания. Преди това той е бил в Либия и е направил кратък престой в Дюселдорф.

По случая работят около 1000 души. На следователите им е отнело два часа да установят самоличността на камикадзето. От началото на разследването властите са арестували 13 души и претърсват 14 адреса, се казва в комюникето.

Татуировки на пчели

Много британци решиха да си направят татуировки на пчели в знак на солидарност с жертвите на неотдавнашната терористична атака в Манчестър, предаде ДПА.

Приходите от татусите ще отидат за жертвите на атентата, като организаторите се надяват да съберат 50 000 британски лири (64 000 долара) до края на уикенда.

Може да се разглежда като почетен знак, някои пък го правят в памет на любим човек, обясни пред Прес асосиейшън татуистът Сам Барбър, един от организаторите на благотворителната проява.

Мнозина днес показаха новите си татуировки в Туитър с хаштаг #ManchesterBee.

Пчелите са символ на Манчестър, което вероятно се дължи на сравнението на трудолюбивите насекоми с натоварените работници от фабриките за текстил в града по време на индустриалната революция, посочва ДПА.