Така той коментира пред Нова телевизия снимката на Румен Радев, на която е бос и по потник в резиденция "Бояна" заедно с първата дама. Фотосът беше качен във Фейсбук от едно от децата, поканени от нея на гости, след като научила, че живеят при изключително лоши условия и сами се грижат за болните си родители.

Кадърът беше бурно коментиран в социалните мрежи, където мненията се разделиха. Според някои е недопустимо държавният глава да се показва по такъв начин, дори и в "домашна" обстановка. Други обаче заявиха, че той е човек, като всички други, и не е направил нищо нередно.

Според Бабикян, кадърът, разбунил духовете в обществото, няма да срине имиджа на Радев. По думите му не било трябвало децата „да се водят като Алиса в Страната на чудесата”. Според него обаче вместо това трябвало президентската двойка да бъде изпратена в родния дом на гостите си.

„Това не е благотворителност. Отново се лови риба и се дава на гладните, вместо да се научат гладните сами да си я ловят. Можеше просто да се отделят пари за стипендии на двете деца”, коментира обаче друг PR специалист - Ива Екимова, пред телевизията.

Тя определи неформалната снимка от двора на резиденцията като „отчайваща неподготвеност”.

„Очаквахме да видим градация и първото семейство да покаже, че се допитва до своя екип и има официален фотограф”, коментира още Екимова.

Подобна позиция изрази във Фейсбук и друг известен специалист в пиара - Владимир Аламанов:

"В дебелите книги по комуникации е написано:

1. Високият пост изисква висока отговорност
2. Високата отговорност изисква висока култура
3. Високата култура изисква да си за пример във всяка една публична проява.
4. Още повече ако публичната проява е в резиденция Бояна.
5. И съвсем повече, ако се правят снимки на публична проява в резиденция Бояна.
6. Екипът на всеки политик трябва да знае, че всяка снимка, особено целенасочено направените, ще бъдат публикувани някъде.
7. Заключение: Мъжкарският образ няма нищо общо с гол и бос космясал чобанин от планината. Сори, високото положение изисква високи критерии към детайлите."