Георгиев живее във Варна, където учи в Медицинския университет. Неговата фотография на нощната ски зона на Боровец покори раздел "Туризъм" от тазгодишното издание на конкурса Sony World Photography Awards. 

Фотографията е направена през миналата година от един от хотелите в Боровец.
Кадърът е от пистата за нощно каране в Боровец. Озаглавен е "Winter dream".

"Това е първото ми отличие. Занимавам се с фотография от скоро, от година, година и половина. Това е и първият конкурс, в който участвам",
каза Георгиев пред БНР.

Конкуренцията в конкурса е била много сериозна.

"Това е може би един от най-големите фотоконкурси в целия свят. В него са подали заявка и са изпратили своите снимки фотографи от 176 страни, към 96 000 фотографии от целия свят. В моята категория  - категория за любители, подадените снимки са над 80 000", разказа Георгиев.

Снимките победители от всички десет категории ще бъдат показани на изложба в лондонската "Съмърсет хаус" от 24 април до 10 май. Ден преди това измежду тях ще бъдат определен и фотографът на годината, който получава и 5000 долара парична награда.

Като награда, освен участието в изложбата, Ясен Георгиев е получил фотопарат и смартфон, като състезанието за него продължава с победителите от другите категории. Снимката му ще бъде публикувана и в годишното издание за 2015 на Sony World Photography Awards.

Въпреки успеха, той казва, че фотографията ще му остане по-скоро хоби, отколкото професионално занимание.