Арестът му е извършен, след като 17-годишното момиче най-после се решило да  подаде сигнал. Разказало, че баща й я е заплашвал да не казва за случилото се.

В началото разследващите са допускали и възможността за фалшив сигнал, но събраните доказателства потвърждават извършеното престъпление, уточни говорителят на окръжната прокуратура Иван Спиров, цитиран от Дарик радио.

Задържаният Йордан Козарев е безработен и системно е злоупотребявал с алкохол, а семейството е имало тежки проблеми, като няколко пъти бащата и майката са се разделяли, предаде bTV.

Разследващите установяват, че майката е знаела през цялото време, не е предприела нищо. След последното сексуално посегателство на бащата в понеделник момичето отново се обърнало към нея, но тя заявила, че няма какво да направи. Оказва се, че и бабата е знаела за насилието над внучката си. Дядото пък разбрал преди две седмици.

„Може да е истина, не мога много да му вярвам. На нея й вярвам, защото се случва за втори път – напива се и прави тези номера”, каза пред камерата на телевизията братът на насилваното момиче.

Назначени са съдебномедицински експертизи, за да се установи състоянието на момичето, а самото то е настанено от социалните служби в защитена среда извън семейството, както само е поискало.

"След като има достатъчно данни за това тежко престъпление срещу личността, и то не на когото и да е, а срещу дъщеря му, показва, че най-малкото е безотговорен и следва да си понесе наказанието според закона”, коментира окръжният прокурор Даниела Ангелова.

Ако бъде признат за виновен, бащата ще получи присъда от между 3 и 10 години затвор.
Днес съдът ще реши дали да го остави в ареста за постоянно.