Става дума за инцидент, станал още на 07 март 2015 година в къща за гости "Росна вила" в село Росно, област Велико Търново. При взривяване на камина с водна риза към локална отоплителна система тогава беше причинена смъртта на Богдана Маринова от селото.

В хода на проведеното разследване е установено, че в периода от октомври 2014 г. до фаталния ден във вилата е възникнала аварийна ситуация с отоплителната инсталация. По това време е имало гости. Извършен е бил спешен ремонт от неизвестно за разследващите лице, което е отстранило предпазен клапан. Въпреки положените усилия до настоящия момент не е установена самоличността му.

"Неизвестни остават и гостите във вилата, с помощта на които бихме могли да установим кое е лицето, премахнало предпазния клапан на отоплителната инсталация. Призоваваме всички български граждани, посетили Росна вила, ул. “Осма“ №7 в с. Росно в този период, или имащи информация за случилото се, да се свържат с прокуратурата или органите на МВР", обявиха от държавното обвинение и обявиха телефони и имейли за връзка:

Окръжна прокуратура Велико Търново - телефон - 062 600 548; Факс: 062 637852; E-mail: op_vt@vt.prb.bg

Електронна поща на ПРБ - press@prb.bg