Докладчик по делото е съдия Станчо Савов, стана ясно от справка за насрочените дела в сайта на Окръжния съд в морския град.

52-годишната бивша „Мисис България” е обвинена за причиняване по непредпазливост смъртта на съпруга си, както и за предложен подкуп от 30 000 евро на полицейски служител.

Смъртта на Николай Димов е настъпила при експеримент за демонстрация на сила, който трябвало да бъде заснет. Клипът щял да бъде представен на хора от Панама и Колумбия, за да послужи на културиста да бъде включен в схема, от която ще печели много пари.

Според обвинителния акт Николай сам е настоял краката, ръцете и вратът му да бъдат завързани със „свински опашки”, от които той пред камерата трябвало със сила да се освободи сам.

От прокуратурата обаче съобщиха преди дни, че такъв видеоклип не е намерен.

40-годишният културист почина на 14 август т.г. Стегнатите свински опашки на врата на пострадалия притиснали венозните съдове в областта на шията. С последни усилия Николай успял да скъса кабелната превръзка на ръцете си. Направил опит да освободи врата си от тях, но в усилията за това примката се затегнала около врата му допълнително, той изгубил съзнание и се отпуснал на масажната маса, където провеждал експеримента.

След смъртта на съпруга си, 52-годишната Анита Мейзер предприела различни действия от страх, че ще бъде заподозряна. Измислила различни версии, които в хода на досъдебното производство променяла няколко пъти. Още същата нощ успяла да се освободи от купените по-рано свински опашки, които трябвало да се използват за захващане на шатра пред дома им.

Няколко часа след полунощ Желева съобщила в Пето РУ във Варна, че съпругът й е мъртъв. Предложила пари, за да не стигне случаят до медиите. Пред пристигналия полицейски екип тя развила версията, че вечерта пред дома им някакви момчета чакали Николай. Тя ходила до магазина и когато се върнала, намерила съпруга си мъртъв и завързан с въжета на масажната маса.

По време на разпита й Желева променяла няколко пъти обясненията за случилото се. Когато разбрала, че ще бъде задържана, предложила подкуп на полицейския служител. Първоначално 10 000 евро, след това – 20 000 евро, и последно – 30 000 евро, като предварително се информирала дали в кабинета на разследващия има записващи устройства.

Подсъдимата се е признала за виновна. 52-годишната Анита Мейзер, която е родена в село Пет могили, Шуменско, е с двойно гражданство – българско и американско, и е неосъждана.