31-годишният Стефан Попов е бил пребит с бухалка и други твърди предмети към 17 часа вчера в апартамент в Берковица. Той е бил настанен в съзнание в болницата в Монтана, но по-късно състоянието му се влошило и е починал, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана.

Час по-късно полицията задържала извършителите - трима мъже - Ц.Ч.(27 г.), Г.Н. (20 г.) и С.Д.(24 г.) На мястото на престъплението са намерени бухалката и другите твърди предмети, по които имало следи от кръв.

Побойниците са задържани в полицейския арест за 72 часа с прокурорско разпореждане. Всеки от тях е криминално проявен, а 24-годишният е бивш граничен полицай, който наскоро е бил уволнен дисциплинарно заради взет подкуп от шофьор в старопланинския проход Петрохан.

От общинската администрация в Берковица съобщиха, че Стефан Попов е бил много кротък и скромен служител, предаде БТА. Той е бил назначен на работа на 30 септември 2013 г. като технически сътрудник. Попов е завеждал кореспонденцията на общината и е отговарял на писма на граждани. Работел е по програма за наемане на работа на хора с трайни увреждания, тъй като е имал степен на инвалидност заради проблеми със сърцето.

Все още се разследва каква е причината за жестокия побой, допълниха от монтанската полиция.