Наказателно производство е срещу неизвестен извършител. То е за допусната лекарска грешка по непредпазливост, заради което е била причинена смъртта на 24-годишния хасковлия Динчер Али. Обвинението е и за немарливо изпълнение на медицинската професия. Това заяви говорителят на държавното обвинение Невена Владимирова, цитирана от "Haskovo.net" .

По случая е назначена тройна съдебно-медицинска експертиза, в състава на която влизат хасковският патоанатом д-р Христо Еленски и специалисти от Стара Загора, взети са и хистологични проби. На този етап обаче заключението все още не е изготвено.

Младият хасковлия Динчер Али издъхна в Интензивно отделение на МБАЛ Хасково в неделя. Роднините му са категорични, че кончината е настъпила в резултат на лекарска грешка, а бащата Али Али заяви, че това е убийство. По думите му синът му е опериран от апандисит в понеделник миналата седмица в хирургичното отделение. След интервенцията започнал да повръща кръв и е преместен в ОАИЛ, където дни по-късно издъхнал.

Според съдебния лекар д-р Еленски смъртта е настъпила поради „белодробен инцидент“.

Повече яснота около причините за смъртта трябва да даде назначената експертиза.