Бившият агент на звездата е потвърдил пред BBC, че актьорът е починал в понеделник в дома си.

Кей играе ролята на Рене Артоа, собственик на кафене, в хитовия сериал, който разказва за измислените подвизи на бойци от съпротивата през Втората световна война в окупираната от германците Франция.

Той играе във всичките 84 епизода на сериала, както и в сценичната версия.

Последната му поява на екран е през 2007, когато се появява с няколко други участници от сериала "Ало, ало", припомнят от БТА.

Кей е роден в Хъдърсфийлд в графство Йоркшър. Майка му Грейси е 42-годишна, когато го ражда, баща му е шофьор на камион. На младини Кей играе ръгби, учи мениджмънт в колеж, работил е в радиостанцията на болницата в Хъдърсфийлд и е интервюирал "Бийтълс" през 1965 година.

Първата голяма роля на Кей е в сапунената опера "Коронейшън Стрийт". Следват няколко комедийни сериала преди главната роля на Рене Артоа. През 1982 година Дейвид Крофт му изпраща сценария на "Ало, ало" и му предлага да се превъплъти в главната роля. Гордън приема и играе във всички 84 епизода в периода 1982-1992 г.

През 1989 г. написва книга за хитовата си роля, която озаглавява "Рене и аз: Нещо като автобиография". В нея той предоставя на читателя записки от своите преживявания през младежките си години.

На 25 януари 1990 година скеле пада върху главата на актьора и го ранява тежко. Десет седмици Гордън Кей лежи в кома, от която излиза и се възстановява успешно. Макар да не може да си спомни подробностите по случката, той запазва белег на челото, който му напомня за нея.